This website requires Javascript for some parts to function propertly. Your experience may vary.

O nama | Babic Pekara
Babic Pekara Babic Pekara
Hrpa rustike
Workcation

Od samog početka njegujemo tradicionalni način izrade kruha, kao i ostalih pekarskih proizvoda. Usprkos tehnologiji i izumima koji uvelike olakšavaju rad, ostali smo vjerni tome da naš kruh nije tehnički savršen, već je svaki proizvod produkt pekarskog umjetničkog djela izrađenog s ljubavlju – glavnim sastojkom svih naših proizvoda.

Ivica Babić, vlasnik i direktor

Naša priča

Babić pekara svoju priču započinje davne 1962. godine u mjestu Vrboska na Hvaru. Jakov Babić odlučio se pokrenuti vlastiti biznis, te u sklopu obiteljske kuće otvara proizvodnju i prodaju kruha. Njegov sin Ivica svoje je dječje dane i prve korake napravio upravo u pekari. Brašno i peći bili su mu prirodno okruženje, živio je s pekarom, ni ne sluteći da će jednog dana upravo on nastaviti obiteljsku tradiciju. S početkom srednjoškolskih dana Ivica postaje nezaobilazan dio sezonskog tima od pet ljudi.

Krajem osamdesetih godina proizvodnja se prebacuje u obiteljsku kuću u Splitu i kreće u osvajanje tržišta, na koje se plasira i danas popularni ‘’Splitski specijal i Francuz specijal’’ - tzv. kruh iz ‘’stare pekare.’’ U to vrijeme Babić pekara konkurira jedinom pekarskom gigantu – Preradi. Međutim, gradom se pročula priča ‘’kako se pojavia neki Babić, koji ima odličan kruv’’, kakav je ostao do danas. Nakon samo tri godine postojanja u Splitu, smjestili smo se u top 3.

2000. godine otvara se moderan pogon sa sjedištem na Kopilici, u Splitu. I dalje se njeguje tradicionalan način proizvodnje, ali sada uz novu tehnologiju. Naglasak stavljamo na cijelu paletu domaćih proizvoda, ručno rađenih uz korištenje samo onih pravih, domaćih sastojaka. Započinjemo razvoj maloprodajnih lanaca diljem Dalmacije i svojim proizvodima punimo police većine trgovačkih lanaca i mini marketa. Deset godina nakon otvaranja modernog pogona razvijamo naš najpoznatiji proizvod Rustiku s krušne peći. Već 2013. godine započinjemo s nacionalnom prodajom i distribucijom Rustike (u zamrznutoj i polupečenoj varijanti) na području cijele Republike Hrvatske, a krajem iste godine kreće izvoz u Italiju, Španjolsku i Portugal.

Trenutno imamo pet pogona na lokacijama Split, Omiš, Dubrovnik, Korčula i stara pekara, preko 700 zaposlenika, 70 aktivnih maloprodaja i bezbroj poslovno tehničkih suradnji. Nakon skoro 60 godina postojanja, priča se nastavlja s Jakovom koji po završetku fakulteta odlučuje krenuti djedovim i očevim stopama te njegovati tradiciju i posebnost ove male, a tako velike obiteljske priče.

S obzirom na sve nacionalne i internacionalne uspjehe, najviše nas raduje prihvaćenost i odanost domaćih kupaca, zbog čega težimo stalnom rastu, ulaganju i napredovanju. Priliku da stvaramo nešto lijepo, korisno i nešto u čemu naši kupci uživaju uzimamo za ozbiljno i trudimo se imati je kao nit vodilju prilikom plasiranja svakog novog proizvoda.

Osnovano
1962.
Zaposleni
700+
Maloprodaja
70
Pogoni
5